Koopman Mode: “Ronald houdt zijn ogen en oren wijd voor ons open”

Marie-José Fransen (Koopman Mode)

“Ronald houdt zijn ogen en oren wijd voor ons open”

 

Marie-José Fransen - Koopman_thumb

“Koopman is al 103 jaar actief in mode en textiel. Van oorsprong gingen we met de bakfiets letterlijk ‘de boer op’ om werkkleding bij boerenbedrijven af te leveren. Inmiddels staat de vierde generatie bij Koopman Mode aan het roer. In deze lastige tijden voor de modebranche zetten ook wij alle zeilen bij.”

Weidewinkels

“Ik geloof in ons type winkels, de zogenoemde ‘weidewinkels’: grote winkels in kleine gehuchten. Tilligte telt maar 800 inwoners, maar met onze 3200 vierkante meter mode onder één dak vervullen we een regiofunctie tot ver over de Duitse grens. Hier worden hele gezinnen in het nieuw gestoken. Je kunt bij ons gratis parkeren op ons grote parkeerterrein. Ook hebben we een eigen naaiatelier. In ons Fashion Café kunnen bezoekers gratis koffie en thee drinken of lekker lunchen. Voor de kinderen zijn er een speelhoek en een bioscoop.”

koopman-103

Samenhangend verhaal

“We zijn erin geslaagd de levendigheid terug in de winkel te brengen; onze focus ligt weer op de werkvloer in plaats van alleen àchter de schermen. Precies daar komt Ronald Fecken in het verhaal. Het leek ons wijs om iemand van buitenaf bij onze visual merchandising te betrekken. Jarenlang hebben we het zelf gedaan, met de ondersteuning van etaleuses, maar onze winkel is te groot om de rode draad te bewaren. Ronald helpt ons om één samenhangend Koopman-verhaal te vertellen. Hij weet precies waar de commercial areas liggen en welke locaties in de winkel stopkracht moeten genereren.”

koopman-139

Ont-zorgen

“Het is prettig dat hij zelf het initiatief neemt om dingen te regelen en uit te zoeken. Dat noem ik daadwerkelijk ont-zorgen. Ook coördineert en brieft Ronald ons VM-team. Ronald is een open mensen-mens, eerlijk en recht-door-zee. Hij is voor ons een fijne sparringpartner die de brainstorm open houdt tot aan de uiteindelijke beslissing. Kritische noten weet hij op een prettige manier te brengen.

In het seizoen komt hij minstens twee keer per maand bij ons over de vloer; vanaf de zijlijn denkt hij continu met ons mee. Ronald belt ons regelmatig op met nieuwe ideeën en houdt zijn ogen en oren wijd voor ons open. We werken nu ruim anderhalf jaar met elkaar en blijven samen vinger aan de pols houden om de vernieuwing te zoeken.”

koopman-20