Ter Horst Van Geel: “Het voelt alsof Ronald gewoon bij ons in dienst is”

peter-ter-horst-van-geel

Peter ter Horst (Ter Horst Van Geel):

“Het voelt alsof Ronald gewoon bij ons in dienst is”

“Ronald en Ter Horst van Geel werkten al eerder incidenteel samen. Vorig jaar ontstond de behoefte om onze visual merchandising (VM) structureler aan te pakken. Onze winkelinrichting en de werkzaamheden van het etalagebureau vormden te veel eigen eilandjes. We zochten naar één consistent, samenhangend verhaal. Inmiddels werkt Ronald Fecken een x-aantal uren per week voor ons. Hij begeleidt de VM’ers uit onze verkoopteams intensief, aan de hand van een VM-werkboek. Ronald heeft ook contact met ons etalagebureau en de interne marketing. Mede dankzij zijn inspanningen zijn inkoop, verkoop en styling weer één geheel geworden.”

DSC_0063   Interieur THVG

Mobiele vraagbaak

“Tweemaal per seizoen komen de VM’ers uit elke winkel met Ronald samen om nieuwe input te krijgen. In de tussentijd is hij een soort mobiele vraagbaak voor ze. Deze aanpak heeft ertoe geleid dat de verkoopteams meer verantwoordelijkheid voelen en zich meer betrokken voelen bij hun eigen winkel. In overleg en op advies van Ronald zorgen we er samen voor dat onze eigen stijl beter wordt bewaakt. Ook werkt hij volgens onze marketingkalender, waardoor etalage, interieur en exterieur beter op elkaar aansluiten. Door zijn improvisatievermogen kan hij snel schakelen en in no time met kleine ingegrepen sfeer in de winkel brengen als dat nodig is.”

Prettig empathisch

“Ronald Fecken kijkt met ons mee naar het grote geheel; hij bewaakt het overzicht. Dat doet hij overigens op een prettige, empathische, niet hiërarchische manier. Daardoor voelen beslissingen als gezamenlijke beslissingen. Hij kent de teams inmiddels door en door, weet wie wie is. Af en toe voelt het zelfs alsof hij gewoon bij ons in dienst is! Er zijn in elk geval medewerkers die niet beter weten dan dat.

Ronald weet goed wanneer hij met mannen of vrouwen werkt en past zijn toon daarop aan. Hij weet precies hoe ver hij kan gaan, kan rechtvaardig streng zijn als dat nodig is. Hij brengt de boodschap gezellig en relativerend, maar beslist met focus.”

Interieur THVG   VM THVG

24/7 betrokkenheid

“Intussen houdt hij goed contact met de bedrijfsleiding. Verder is hij een belangrijke bron van feedback voor de directie. Ronald denkt als een ondernemer en dat sluit goed aan bij onze bedrijfsvoering.

Onze samenwerking met RF! retailcommunicatie is behoorlijk intensief. Soms ontvang ik ’s avonds om half twaalf nog een mail van ‘m. Creativiteit stopt natuurlijk niet buiten kantoortijd. Die 24/7 betrokkenheid van Ronald waarderen wij bijzonder.”